Чорний жемчуг – сорт смородини для домашнього і промислового вирощування. Культура з високими адаптивними властивостями добре росте на будь-яких грунтах, плодоношення смородини стабільно і прогнозовано. Ягоди універсального застосування – вирощують сорт для переробки на варення, джем, конфітюр, сушки і заморожування. У свіжому вигляді ягоди використовують для приготування вітамінних смузі, фруктових салатів, для приготування різноманітної випічки.
Характеристики і опис сорти чорної смородини Чорний Жемчуг:
-
середньостиглий сорт чорної смородини;
-
кущ – середньорослий, до 120 см заввишки;
-
не вимагає запилювачів – самоплідний сорт;
-
урожай смородини збирають з 2-ї половини липня;
-
пагони – вигнуті, колінчасті, з невеликою кількістю листя;
-
плодова кисть – 4…7 см завдовжки;
-
ягоди – густо чорного кольору, округлої форми, масою 1,5 г у середньому;
-
шкірка – щільна;
-
транспортабельність висока;
-
врожайність – до 5 кг з куща;
-
смакові якості добрі, виражений аромат;
-
дегустаційна оцінка – 4,5 балів;
-
сорт скороплідний – на 2 році зростання 1,5-2,0 кг з куща;
-
імунітет до борошнистої роси;
-
стійкість до почковому кліща і антракнозу;
-
на одному місці може рости до 12 років;
Інформація для замовлення
- Ціна: 35 ₴